Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Видеозаснемане в 4К

14 февр. '17

Видеозаснемане в 4К

Много често при срещи с младоженци ми се задава въпроса: Има ли смисъл да си поръчаме 4К ?

Честно казано, на този въпрос няма еднозначен отговор.

Преди години, когато се появи FullHD като формат, се случи истинска революция. Телевизорите „грейнаха“, всичко започна да се вижда. Разликата между FullHD и DVD беше очевадна и нямаше абсолютно никакъв смисъл от обяснения, цветопредаването, резолюцията…всичко беше много по-добро. Не случайно и преди няколко години взех решение да започна да снимам САМО в резолюция 1920х1080 и така да предавам продукт с БЕЗКОМПРОМИСНО качество.

Сега на сцената се появиха обаче и нови формати. 4K UHDTV е формат на изображението с резолюция 3840 х 2160 пиксела, и образно казано е изображение 4 пъти по-голямо от FullHD, 4 пъти по-детайлно от FullHD, 4 пъти по-добро от FullHD.

А дали е така?

Да така е,

но за да забележите осезаема разлика между 4K и FullHD на 55 инчов телевизор, трябва да сте на около метър и половина от него. Около това разстояние ще видите наистина разликата в детайла, отдалечавайки се става по-трудно да определите дали гледате 4К или FullHD.

При положение, че това касае Вашата сватба, и тя ще остане един спомен за бъдещето, аз лично бих Ви посъветвал добре да обмислите Вашето решение. Тенденциите са само нагоре, резолюциите се вдигат, 6К, 8К, дори в плановете на Японското министерство на културата е заложено Олимпиадата през 2020г в Токио, да бъде излъчвана ефирно в 8К. След три години! 8К!

Надявам се статията поне малко да Ви е ориентирала за плюсовете и минусите на заснемането в 4К резолюция.

А ако все още ви е трудно, можете да прегледате един трейлър, заснет, монтиран и качен в 4К тук!

Related Posts

Коментари са забранени.

Top