13 фев 2015, Vlado
Хм, един сняг ли ще ни уплаши... Да вали, да вали, колко да вали (мъдра мисъл на кореняк старозагорец)... След 6 часов преход с автомобил на трасе, което обичайно се взима за 3 часа и половина, преспи от метър, метър и нещо, "екипи на гражданска защита и доброволци, отсраняващи паднали дървета по трасето" и спътник с висока температура в автомобила, най-накрая стигнахме крайната цел Профилакториум Терма Вита. Причината за това пътешествие: Втори пореден мастерклас за сватбени фотографи и видеооператори, организиран от Влади Балевски и Сафет Студио.


Доволни от щастливата развръзка веднага се отдадохме на призванието си да се учим, и някак си успяхме да пренебрегнем топлия басейн и още по топлото външно джакузи ( което се оказа претъпкано малко по-късно вечерта). За пореден път Павел Хаджиев се беше постарал за доброто настроение в групата на видеооператорите (27 на брой плюс една-единствена операторка :) ), както и за техническото обезпечаване на събитието. За обективното поднасяне на информацията се бяха погрижили лекторите Темелко Темелков, Крум Иванов, Христо Кабадаев, Росен Дончев и Михаил Михов, все доказани в своята област професионалисти.

Информация, поднесена по най-достъпния за всички начин, нагледна демонстрация на стабилизиращи системи Ронин, външен рекордер Атомос, "бюджетни" и не толкова бюджетни решения за заснемане на набиращото скорост 4К видео бяха водещите теми за дискусии и приятелски "спорове", продължили до рано сутринта и с активното участие на нашите приятели от ФакторБГ, Батинков Арт и Имидж Принт.

Благодарение на Цветан Иванов от Фотосинтезис, всеки един имаше възможност да прецени достойнствата на предоставената за тестове техника, да се докосне до най-новите "прищявки" за различен поглед върху сватбения ден. Изключително приятно за мен беше, че видях нещо ново и различно при много от колегите, факт, който доказва, че наученото от миналата година реално е приложимо и в практиката. Още по-приятно ми стана и от факта, че и аз имах какво да покажа различно, както и от оценката на мои колеги, сблъскали се реално със стилът ми.... Благодаря, Димитър Узунов!

След 4 дни и 3 нощи изпълнени с много работа и положителни емоции, дойде време за отпътуване. Тук е мястото отново от мое име и от името на колегата Христо Христов (Дуксфото) да поднеса благодарности към организаторите на събитието.

Успешна година, колеги!

п.п. Чакаме с нетърпение и видео от Сафет Студио!