07 фев 2017, Vlado
Тенденция, наложена през последните години, е няколко дни след сватбеното тържество да се появяват едни 2 минутни клипчета, показващи възлови моменти от сватбения ден. В статията ще се опитам да обясня какво е то трейлър, и къде е разликата с началния и финален клип на филма.

При всичките ми досега направени трейлъри съм се стремял да избягам от хронологията на събитието, и да комбинирам така заснетите сцени, че да има максимално въздействие върху зрителя. По структура трейлърът е близък до така наречения финален клип, но не е идентичен. Сюжетът му освен да покаже най-важното от сватбеното тържество е и да акцентира върху самите тях, младоженците, главните герои във филма. В него се отразява предимно емоцията, такава каквато е била, без режисура, само с подбор на точните сцени. Направата на трейлър изисква определено време, и задължително изработката му е преди да се почне съществената работа по монтажа на самия филм.

Музикалното оформление е съобразено с Вашите предпочитания, но задължително е да се ползва така наречената "Royalty free" музика. Това е музика с платени авторски права, като идеята е да може безпроблемно да се възпроизвежда на всякакви устройства. Навярно и на Вас ви се е случвало да не можете да видите някой клип на телефона си? Конфузна ситуация, особено ако ваша приятелка/ приятел се опитва да Ви покаже сватбения си клип. С използването на лицензирана музика този проблем отпада.

Трейлърът не е началния клип на Вашия филм!
Поне не и при мен. Началния клип на филма е с различна структура, целяща да ни въведе в последващото като събития. Така реално при поръчката на който и да е пакет, Вие получавате Трейлър, отделно от него филм с включен в него начален и финален клип.

Надявам се да съм дал отговор на повечето въпроси. При наличие на неясноти, моля използвайте формата за контакт!